Om selskapet

Nexus Web er et IKT selskap som holder til i Bergen, og leverer hovedsaklig tjenester og produkter tilknyttet internett.

Planlegging med telefon og laptop

Nexus Web ble startet i juli 2003 under navnet Darknet. DarkNet var nært tilknyttet ViKom AS som drev bredbåndsutbygging og leverte webtjenester på Bømlo. DarkNet var da ansvarlig for den lokale utviklingen og drift av Vikoms skoleportal for grunnskolen på Bømlo og en felles portal for Bømlo og Sunnhordaland kalt BømlaGrindo. Darknet utviklet og driftet også ulike webtjenester for ViKom sine kunder.


ViKom AS ble lagt ned i januar 2005 og portalvirksomheten ble da overført til Bømlo Kommune. DarkNets avtale om drift og utvikling på portalene ble også overført til kommunen og forsatte dette arbeidet frem til august 2005.


I tillegg til arbeidet med portalene på Bømlo fikk DarkNet også ansvaret for drift, vedlikehold og utvikling av andre nettsteder. Blant annet overtok DarkNet i desember 2004 ansvaret for drift og utvikling av reisenettstedet AltOmReiser.no for Internet Media AS. Da virksomheten sommeren 2005 skulle utvides var det behov for mer kapital til investeringer i nytt teknisk utstyr. Dette førte til at selskapet Nexus Web AS ble opprettet august 2005 som en videreførelse av selskapet DarkNet.


Etter endel opp og nedturer ble det beslutte å legge ned Nexus Web AS i september 2010. Eksisterende kunder ble overført tilbake til DarkNet, som skiftet navn til Nexus Web. Den første tiden etter oppstarten delte Nexus Web kontorer på Sandvikstorget i Bergen sammen med Internet Media og deres søsterselskap AdLINK Internet Media AS. Oktober 2006 flyttet Nexus Web til Eldoradogården i Bergen sentrum, hvor de  holdt til sammen med blant annet Generate Norway og Euro Media. I januar 2008 var det igjen tid for flytting, denne gangen opp bakken til Nygårdshøyden hvor de delte bygg sammen med regnskapskontoret Vassdal & Eriksen. Ved starten på 2009 var vi igjen på flyttefot, denne gang gikk ferden over Puddefjordsbroen og til Damsgårdsveien 69, hvor man holdt til ut 2010.